Kotimainen valinta liiketoimintakriittisen datan säilyttämiseen ja turvaamiseen myös ennalta-arvaamattomien tilanteiden varalle

~

Asiakaslupauksemme

“Tavoitteenamme on, että asiakkaidemme avainhenkilöt voivat nukkua yönsä hyvin.”

Jatkuvuuden varmistaminen osana IT-riskienhallintaa

Jatkuvuuden varmistaminen kuuluu jokaisen yrityksen tulevaisuuden suunnitteluun. Jatkuvuuden suunnittelua tulisi tehdä koko yrityksen tasolla, huomioiden yrityksen tietojärjestelmissä ja IT-laitteistoissa sijaitseva liiketoimintakriittinen data, eli se tieto, jota ilman yritys ei pysty toimimaan. Yrityksen tietojärjestelmiin kohdistuvassa IT-riskienhallinnassa on hyvä varautua isoon vahinkoon tai ennalta-arvaamattomaan tapahtumaan kuten laiterikkoon, sähkökatkokseen, vesivahinkoon, tietomurtoon sekä myös inhimilliseen virheeseen. Edellä mainitut poikkeustilanteet voivat estää tietojärjestelmissä olevan datan eli yrityksen liiketoimintakriittisen tiedon käyttämisen. Yksi vaihtoehto tärkeän datan varmistamiseksi on jatkuvuuspalveluihimme kuuluva HIT DR Varmistus (Disaster Recovery), jossa yrityksen kaikki tärkeä data; tiedostot ja kuvat sekä palvelimet kopioidaan tietoturvallisiin konesaleihimme Kajaaniin. Kriisitilanteen sattuessa yrityksen liiketoiminnalle elintärkeät IT-palvelut saadaan nopeasti käynnistettyä Herman IT:n konesalissa ja yritys voi keskittyä liiketoimintansa hoitamiseen.

Miten varautua ennalta-arvaamattomiin tilanteisiin?

Me Herman IT:llä voimme auttaa sinua hallitsemaan datan säilyttämiseen liittyviä riskejä. Kartoitamme yhteistyössä asiakkaan kanssa IT-ympäristössä sijaitsevan liiketoimintakriittisen datan, määrittelemme vastuut poikkeustilanteessa sekä autamme pohtimaan ratkaisut riittävien kopioiden määrästä asiakkaan tarpeen mukaan. Konesaliemme varmistusratkaisut ovat kahdennettuja ja sijaitsevat erillisissä palotiloissa. Kun tarvittavat varmuuskopiot on tallennettu konesaleihimme, voimme harjoitella ja testata asiakkaan järjestelmien palautusta. Näin saamme tärkeää tietoa siitä, kuinka kauan eri järjestelmien palautumisessa toimintakuntoon kestää. Tekemällä koko prosessin suunnitellusti etukäteen saamme palautettua asiakkaan liiketoimintakriittisen datan tuotanto- tai muuhun käyttöön häiriötilanteen sattuessa helposti ja nopeasti.

Käytännössä palvelumme toimii siten, että kun haaveri sattuu ja yrityksen omat laitteet lakkaavat toimimasta, on data valmiina odottamassa meidän konesaleissamme. Asiakkaan IT-ympäristö saadaan palautettua käyttöön sovitun ajan kuluessa. Laadukkaan palvelun tuottamiseksi suunnittelemme ja testaamme kaiken valmiiksi mahdollista katastrofitilannetta varten, jotta palautus sujuu ketterästi tosi paikan tullen.

Mistä turvalliset konesalimme koostuvat?

Valitsemalla Herman IT:n tiedät missä datasi sijaitsee

Herman IT on luotettava kotimainen toimija. Valitsemalla meidät voit luottaa siihen, että datasi säilytetään Suomessa ja on suomalaisen lainsäädännön piirissä. Olemme lähellä sinua ja apuna tarvittaessa. Meiltä saat myös kansainväliset palvelut suomen kielellä.

Herman IT:n konesalit, joissa dataa säilytetään, sijaitsevat Renforsin Rannan yritysalueella Kajaanissa. Yritysalue on aidattu ja ympärivuorokautisesti valvottu, joten fyysiseen tietoturvaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Alue on keskitetyn kulunvalvonnan piirissä jaettuna erillisiin turvavyöhykkeisiin ja käyttäjäkohtaiset kulkuoikeudet on tarkasti määritetty alueittain. Herman IT:n konesalien tietoturvallisuudenhallintajärjestelmä on ISO/IEC 27001:2013 sertifioitu.

Renforsin Rannan yritysalueella sijaitsee monialaisia teollisuus- ja tuotantoyrityksiä ja alueen sähkönsaatavuus on korkealaatuista. Sähkön jakelun perustana on kahdennettu teollinen sähköverkko, jolla varmistetaan keskeytymätön sähkönjakelu konesalin tarpeisiin. Keskeytymätön sähkönsaanti on varmistettu myös UPS-järjestelmän ja varavoimalaitoksen avulla. Alueen tietoliikenneyhteydet on toteutettu useaa erillään olevaa maantieteellistä reittiä pitkin.

Lue Neagenin asiakastarina siitä, miten he ovat ratkaisseet datan säilyttämiseen ja varmistamiseen liittyvät haasteet

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Jatkuvuuspalvelut

HIT Jatkuvuuspalvelut on yrityksen liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamisen tarpeisiin kehitetty palvelukokonaisuus.
Palvelut, joilla turvataan datan käytettävyys myös katastrofitilanteissa.

Lue lisää

Konesalipalvelut

HIT Konesalipalvelut on huoleton ja ajan tasalla oleva tietoturvallinen ratkaisu yrityksen konesalitarpeisiin.
Konesalimme sijaitsevat turvallisessa ympäristössä, Kajaanin Renforsin Rannassa.

Lue lisää

Yhteydenotto

  • Tietosuojaseloste
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.