Herman IT Oy on myynyt liiketoimintakaupalla konesalitilat Borealis Data Centerille Kajaanin Renforsin Rannasta

Herman IT Oy on myynyt liiketoimintakaupalla Herman IT:n konesalitilat islantilaiselle konesalitoimijalle Borealis Data Centerille Kajaanin Renforsin Rannasta. Liiketoiminta on siirtynyt uudelle omistajalle 1.2.2024 alkaen.

Julkaistu 15.2.2024

Liiketoimintakaupan mukana siirtyi yksi henkilö uuden omistajan palvelukseen. Liiketoimintakaupalla ei ole vaikutuksia asiakkaille tarjottaviin IT-palveluihin. Herman IT tuottaa jatkossakin IT-palveluliiketoimintaansa Renforsin Rannan konesaleista tiiviissä yhteistyössä Borealiksen asiakkaana.

Liiketoimintakaupan myötä Herman IT keskittyy kehittämään ja tuottamaan kattavasti IT-palveluja asiakkaiden liiketoiminnan tueksi. Palvelukokonaisuus sisältää palvelinkapasiteetti- ja pilvipalveluita, IT-asiantuntijapalveluita, tietoturvaan ja tietoriskien hallintaan sekä liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseen kehitettyjä palveluita.

”Kauppa on Herman IT:n strategian mukainen, ja se mahdollistaa paremman keskittymisen ydinosaamiseen. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että ostajaksi löytyi datakeskusten huippuasiantuntija. Borealis pystyy tarjoamaan ympäristövaikutukset minimoivia konesalipalveluja. On ilo jatkaa yhteistyötä Borealiksen kanssa”, toimitusjohtaja Heikki Juntunen toteaa.

Lisätietoa antaa toimitusjohtaja Heikki Juntunen, p. 0447344300, heikki.juntunen@hermanit.fi.

Herman IT Oy on Kainuun Puhelinosuuskunta (KPO) -konsernin tytäryhtiö, joka perustettiin vuonna 2011 tuottamaan IT-palvelukokonaisuutena konesali- ja pilvipalveluita sekä IT-asiantuntijapalveluita

Borealis on islantilainen yritys, jolla on Islannissa kolme datakeskusta. Nämä ovat Blönduós DC (50+ MW), Reykjavík DC (1 MW) ja Fitjar DC (10 MW). Yhtiöllä on yhteensä 27 työntekijää ja se on perustettu vuonna 2014. Yhtiön pääomistaja on ranskalainen pääomasijoittaja Vauban Infrastructure Partners.

Lisätietoa Borealiksesta löytyy tästä linkistä.