“Täällä voi tehdä hymy korvissa töitä” – Tradenomiopiskelija Kalle Lehto kertoo työharjoittelustaan Herman IT:llä

Datacenter-linjalla Kajaanin AMK:ssa tietojenkäsittelyn tradenomiksi opiskeleva Kalle Lehto aloitti opintoihinsa kuuluvan työharjoittelujakson Herman IT:llä helmikuussa 2022. Alla Kalle kertoo kokemuksistaan harjoittelun alussa.

Julkaistu 21.4.2022

Ensimmäisinä päivinä minut tutustutettiin yritykseen ja työt lähtivät heti nopeasti käyntiin. Ensimmäisessä projektissa pääsin uudistamaan Herman IT:n labraympäristöä.

Labraympäristö on tärkeä kokonaisuus, jossa uusia teknologioita voidaan testata vaarantamatta tärkeitä tuotantoympäristöjä. Labraympäristön päivitysprojektissa pääsin tutkimaan kytkimien ja palomuurien asentamista sekä niiden kytkemistä.

Aluksi piti hieman pohtia, että mistäs nyt lähdetäänkään liikenteeseen, mutta tein suunnitelman yhdessä Herman IT:n asiantuntijoiden kanssa, niin siitähän se projekti lähti eteenpäin pienin askelin.

Olen päässyt hyvin mukaan Herman IT:n työyhteisöön ja tulen hyvin toimeen kaikkien työntekijöiden kanssa. Ilmapiiri on mukavan rento ja huumori kukkii päivittäin niin kahviautomaatin äärellä kuin ruokatauollakin.

Silloin, kun alkaa näyttää siltä, että homma ei etene omin voimin, olen saanut heti tarvittaessa ohjausta ja apua, jotta olen päässyt työssäni eteenpäin. Yhdessä pohtien asiat menevätkin jouhevasti eteenpäin ja porukalla työteko onkin opettavaista ja mukavaa.

Mielestäni Herman IT on todella positiivinen työympäristö työharjoittelijalle. Täällä voin tehdä töitä hymy korvissa ilman, että yhtenäkään päivänä olisi hankalaa tulla töihin.

-Kalle Lehto