Ponsse Fleet Management -ohjelmisto tuo kilpailuetua

Ponsse on suomalainen perheyritys ja yksi maailman johtavista metsäkonevalmistajista. Ponsse on erikoistunut tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden tuotantoon, myyntiin, huoltoon ja tietojärjestelmiin.

Ponsse on suomalainen perheyritys ja yksi maailman johtavista metsäkonevalmistajista. Ponsse on erikoistunut tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden tuotantoon, myyntiin, huoltoon ja tietojärjestelmiin. Tavaralajimenetelmässä rungot katkotaan jo metsässä käyttötarkoituksensa mukaisiin mittoihin. Samalla tietojärjestelmät ilmoittavat aina loppuasiakkaalle asti millaista puuta ja kuinka paljon metsästä on seuravaaksi saapumassa. Kaikki langattomasti, jopa reaaliaikaisena. 

Ponsse Fleet Management on web-pohjainen palvelu metsäkoneurakoitsijoille. Urakoitsijat näkevät koneidensa sijainnin ja tuotostiedot reaaliaikaisesti verkosta. Ponsse Fleet Management on kattava ja helppokäyttöinen työkalu, joka auttaa korjuukaluston ylläpidossa ja tehostaa töiden suunnittelua ja raportointia. 

Web-sovelluksessa on käytettävissä sama data kuin metsäkoneessakin. Raportointiosioissa on hyvin yksityiskohtaista tietoa mm. koneittain, leimikoittain ja tavaralajeittain. Urakoitsijat voivat myös ohjata koneiden huoltoja ja siirtoja sovelluksen kautta. Fleet Managementin avulla Ponssen loppuasiakkaat ovat pystyneet tehostamaan sekä tuotantonsa että metsäkonefleettinsä käytettävyyttä. 

Herman IT on toteuttanut ohjelmistoratkaisun sekä tarjoaa myös verkkopalvelun alustan Ponssen globaaleille asiakkaille. Yhteistyö on alkanut vuonna 2008 ja se jatkuu edelleen. Ponssen Fleet Management –ratkaisu on strateginen kilpailukeino, jonka avulla Ponsse on voittanut omia asiakkuuksiaan.