Työharjoittelussa Herman IT:llä

ALEKSI, KOLMANNEN VUODEN LIIKETALOUDEN OPISKELIJA KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUSTA -Hakeuduin Herman IT:lle työharjoitteluun opiskelijoille suunnatun mobiilisovelluksen Tuudon kautta. Ilmoituksessa etsittiin myynnin- ja markkinoinnin harjoittelijaa monipuolisiin työtehtäviin. Hetken ilmoitusta selailtuani lähetin hakemuksen yhdessä CV:n kanssa. Haastattelukin meni näemmä hyvin, koska täällä ollaan. Vastaanotto Hermannilla on ollut todella lämmin ja ensimmäiset viikot ovat menneet todella nopeasti. Olen positiivisesti yllättynyt […]

Kirjoittanut Sanna | Julkaistu 15.9.2019 | Muokattu 15.9.2020

ALEKSI, KOLMANNEN VUODEN LIIKETALOUDEN OPISKELIJA KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUSTA

-Hakeuduin Herman IT:lle työharjoitteluun opiskelijoille suunnatun mobiilisovelluksen Tuudon kautta. Ilmoituksessa etsittiin myynnin- ja markkinoinnin harjoittelijaa monipuolisiin työtehtäviin. Hetken ilmoitusta selailtuani lähetin hakemuksen yhdessä CV:n kanssa. Haastattelukin meni näemmä hyvin, koska täällä ollaan.

Vastaanotto Hermannilla on ollut todella lämmin ja ensimmäiset viikot ovat menneet todella nopeasti. Olen positiivisesti yllättynyt työtehtävieni monipuolisuudesta, vastuullisuudesta ja siitä miten hyvin minun toiveitani työtehtävien osalta on pystytty järjestämään.

Työtehtäväni ovat myynnin -ja markkinoinnin tukitehtävät. Käytännössä tämä on tarkoittanut markkinoinnin osalta: monipuolista sisällön tuotantoa Herman IT:n kanaviin, osallistumista tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen, tilanteen mukaan tuotan myös markkinointimateriaalia tapahtumiin, olen tutustunut uutiskirjeiden suunnitteluun ja olen hoitanut yhteyksiä sidosryhmiin sekä puhelimitse että sähköpostin avulla.

Myynnin tukena tutkin digitaalisia kanaviamme ja seuraan analytiikkaa siihen erikoistuneiden sovellusten avulla. Esittelen havaintoni viikoittain myynti- ja markkinointitiimin palaverissa. Autan myös CRM-järjestelmämme ylläpidossa.

Henkilökohtaiset tavoitteeni harjoittelulle on tunnistaa omat vahvuuteni ja heikkoudet, kehittää ammatillista osaamistani, kartuttaa työkokemusta, muodostaa yleispätevä kuva myynnin- ja markkinoinnin työtehtävistä, sekä tunnistaa it-alan tarjoamat mahdollisuudet työuraksi.

JONI, NELJÄNNEN VUODEN TIETOJENKÄSITTELY-TRADENOMIOPISKELIJA KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUSTA

-Herman IT oli tullut useasti esille kouluaikana, joten ajatus hakemisesta oli ollut mielessä jo pidempään, sillä erikoistun opinnoissani datacenter ratkaisuihin. Hain harjoitteluun alun perin jo tammikuussa suoraan, ilman erityistä ilmoitusta harjoittelupaikoista, mutta silloin ei ollut mahdollista paikkaa tarjolla. Tällöin sovittiin, että hakisin uudelleen myöhemmin keväällä, ja toukokuussa sovittiin haastattelu, jonka seurauksena aloitin harjoittelun IT-tiimissä elokuun alussa.

Ilmapiiri Herman IT:llä on ollut hyvä ja vastaanottava. Omia toiveitani työtehtävien osalta on kuunneltu. Olen päässyt jo tekemään oman osaamisalan tehtäviä melko monipuolisesti, ja päässyt tutustumaan Herman IT:n konesaliin ja sen toimintaan, sekä olen suorittanut mm. levynvaihtoja. Toistaiseksi työtehtäviini on kuulunut mm. uuden inventaariojärjestelmän käyttöönottoa, joitain ylläpitotehtäviä, sekä asennustehtäviä niin Windows- kuin Linux-puolella.

Henkilökohtaisina tavoitteinani harjoittelulle ovat ammatillisen osaamiseni kartuttaminen, sekä työkokemuksen saaminen. Haluan myös haastaa itseäni, ja kehittää taitojani mm. järjestelmäylläpitoon, sekä konesalityöskentelyyn liittyen.