Rollockin IoT-lukon kerryttämä data vaatii luotettavan datakeskuksen tuekseen

Rollock Oy on suomalainen älykkäiden lukitusratkaisujen valmistaja, joka patentoiduilla innovaatioillaan on digitalisoinut oviympäristön ja tuonut markkinoille pilvipalveluratkaisuun perustuvan mobiilisti käytettävän IoT-älylukon

Rollock Oy on suomalainen älykkäiden lukitusratkaisujen valmistaja, joka patentoiduilla innovaatioillaan on digitalisoinut oviympäristön ja tuonut markkinoille pilvipalveluratkaisuun perustuvan mobiilisti käytettävän IoT-älylukon.

Rollockin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Yritys työllistää yhteensä 14 ammattilaista Kajaanissa, Kempeleessä ja Espoossa.

Älylukkojen markkinan ennustetaan kasvavan voimakkaasti lähivuosien aikana. Älylukkojen suosio perustuu siihen, että ne korvaavat täydellisesti, turvallisesti ja kätevästi hallittavalla tavalla perinteiset pin-koodit, mekaaniset lukot ja helposti unohtuvat salasanat. Älylukkojen avulla toimitilojen ja asuinrakennusten isännöinti helpottuu, sillä sekä hallinta, että kulunseuranta ja käyntioikeudet ovat helposti hallittavissa sovelluksen kautta. Asukkaan tai työntekijän älypuhelimessa mukana kulkeva avain unohtuu harvemmin kotiin.  

IOT-LUKITUSRATKAISUN TUOTEKONSEPTI

Rollockin kehittämää Rollock Access –pilvipalvelua ja mobiiliapplikaatiota käytetään yrityksen innovatiivisten IoT-lukitusratkaisujen hallintaan, esimerkkeinä mainittakoon induktiiviseen tehon- ja datansiirtoon pohjautuvan solenoidilukko, kääntyvätelkinen moottorilukko sekä älykäs lukijalaite mm. profiiliovien lukituksen ohjaukseen. 

Rollockin lukitusratkaisut ovat saaneet lukuisia palkintoja: Vuonna 2011 Rollock sai Turvallisuus-lehden ja Finnsecurity ry:n OHTO/Oikein hyvä turvallisuusoivallus-palkinnon. Vuonna 2013 Rollock palkittiin FinnSec-messuilla Innovatiivinen tuote 2013-kunniakirjalla. Vuonna 2015 The Nordic Digital Business Summit tapahtumassa, Rollock oli Rising Stars Contest voittaja ja Vuonna 2016 Rollock valittiin TNW Europe boost ohjelmaan ja listattiin kiinnostavimmaksi älykoti start-upiksi. 

HAASTE

Rollockin tuotekonsepti perustuu kokonaisuudessaan etähallittaviin lukitusratkaisuihin, joita ohjataan pilven välityksellä,  mobiiliapplikaation avulla. Lukot toimivat myös itsenäisinä, sillä lukon muistissa voi olla 2000 avainta ja 1000 lokitietoa, mutta tässäkin tapauksessa etäohjaus, tilatietojen muutokset, pääsyoikeuksien muutokset ja ohjelmistopäivitykset suoritetaan pilviyhteyden kautta. Kaikki lukitukseen liittyvät tiedot, kuten käyttöoikeudet ja niiden hallinta, tallentuvat Rollockin palvelimelle, joka varmuuskopioidaan päivittäin. 

Prosessista kertyvä datan määrä vaatii paljon palvelintehoja, ja palvelimet taas tarvitsevat niille optimoitua, tietoturvallista ympäristöä. Haasteena olikin löytää luotettava, kotimainen toimija palvelimien konesali- ja muiden IT-palveluiden tuottajaksi. 

RATKAISU

Rollockin palvelimille tallentuu asiakkaiden arvokasta dataa. Siksi konesalipalveluiden tuottajalta vaaditaan tietoturvan suhteen paljon. Asiakkaille on myös tärkeää tietää, että heidän tietojaan säilytetään suomalaisessa datakeskuksessa. Kilpailutuksen jälkeen, kokonaisarvioinnin perusteella Herman IT valikoitui Rollockin kumppaniksi ja IT-palveluiden tarjoajaksi. Rollockin liiketoimintakriittinen data sijaitsee Herman IT:n konesaleissa Kajaanissa ja ratkaisu on toteutettu HIT Kapasiteetti – palvelun avulla. 

Herman IT:n konesalipalveluntuotannon perustana ovat ISO/IEC 27001 –tietoturvastandardi, sekä tehokkaat palveluprosessit.   Herman IT:n konesalipalvelu myös skaalautuu joustavasti ja mahdollistaa näin osaltaan Rollockin kasvun tulevaisuudessa, Herman IT:n asiantuntijoiden tukiessa Rollockin liiketoimintaa. Tarvittaessa myös 24/7.