Saksalaisen DeepL:n supertietokone tuotiin Kajaaniin

DeepL on kehittänyt maailman laajimmin käytetyn verkkosanakirjan, ja yrityksen fokus onkin vahvasti tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisessä kielen ymmärtämisessä ja kääntämisessä.

Kirjoittanut Sanna | Muokattu 10.9.2020

DEEPL 

Yritys perustettiin vuonna 2009, se aloitti toimintansa nimellä Linguee ja ryhtyi kehittämään älykkäitä työkaluja kielen kääntämisen tarpeisiin. Vuonna 2017 yritys otti käyttöön nimen DeepL, joka heijastelee vahvasti yrityksen keskittymistä tekoälyyn, syväoppimiseen ja neuroverkkoihin. DeepL on kehittänyt maailman laajimmin käytetyn verkkosanakirjan, ja yrityksen fokus onkin vahvasti tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisessä kielen ymmärtämisessä ja kääntämisessä. 

Haaste 

DeepL:n nopea kasvu edellytti, että yrityksen supertietokoneen konnektiviteetti ja skaalautuvuus voidaan taata. Tärkeää oli myös löytää kustannustehokas, ympäristöystävällinen ja  nopea kumppani, joka kykenee joustavaan palveluun. 

Ratkaisu 

Herman IT:n co-location-palvelu tarjosi seuraavat hyödyt: 

  • Skaalautuvuus ja joustavuus 
  • Varma ja edullinen sähköenergia suoraan kantaverkosta 
  • Matala PUE and ja vapaajäähdytys 
  • Osaava on-site -henkilöstö käyttöönoton ja ylläpidon tukena 

Herman IT ratkaisi asiakkaan haasteet tarjoamalla co-location tilan uudelle supertietokoneelle turvallisesta ISO 27001 -sertifioidusta konesalista, joka mahdollistaa laajenemisen sekä tilan että energiansaannin osalta. Sähkön edullinen hinta, konesalin energiatehokkuus ja uusitutuvien energianlähteiden käyttö hyödyttävät sekä asiakasta että ympäristöä. 

Lopputulos 

Herman IT:n infrastruktuuri yhdistettynä turvattuun energiansaantiin, ulkoilman avulla tapahtuvaan vapaajäähdytykseen ja hukkalämmön talteenottoon tarjoaa DeepL:n supertietokoneelle ihanteellisen sijoituspaikan. Tämä kaikki mahdollistaa neuroverkkojen kehittämisen kustannustehokkaasti turvallisessa ja vakaassa ympäristössä. 

”Herman IT:n tiimin osaaminen ja palveluasenne ovat erittäin korkeatasoisia. Tämä oli meille todella tärkeää, kun etsimme supertietokoneelle sijoituspaikkaa.”