Data-analytiikka palveluna

Millaista dataa liiketoiminnan prosessit synnyttävät? Minne kaikkialle dataa tallentuu? Jos saisimme datan hyötykäyttöön, mitä liiketoiminnallemme asetettuja tavoitteita voisimme selättää? Tai, mitä dataa tarvitaan tietyn tavoitteen selättämiseksi? Palvelussamme yhdistyvät tietoarkkitehtuuri-osaaminen ja analytiikka-asiantuntemus aidosti asiakasta tukevalla tavalla. Palvelumme avulla datasta syntyy uusiksi käytäntöjä ja liiketoimintamahdollisuuksia

 

Data-hanke perustuu aina liiketoiminnan tavoitteisiin

Data-analytiikkahankkeen tulee aina juontaa juurensa liiketoiminnan tavoitteisiin. Me yhdessä kumppaniemme kanssa autamme tunnistamaan tietopääoman, kaivamaan esille strategiaa tukevan datan ja kokoamaan sen yhteen analyysia varten. Me tuemme asiakkaidemme näkemyksellistä johtamista ja datajohtoista kehittämistä tarjoamalla oikeanlaisen tietoarkkitehtuurin sekä  asiantuntijuuden datastrategian luomisesta uusien, datan avulla löydettyjen askelmerkkien jalkauttamiseen.

Kaikilla on dataa, mutta tuottaako se arvoa?

Datan arvon hyödyntäminen puhuttaa kaikkialla yhteiskunnassa. Datasta toivotaan näkemystä johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Rutiinitoimintojen automaatiosta halutaan tehokkuutta prosesseihin, mutta aina ei ole selvää, mitä dataa tarvitaan, mitä dataa on saatavilla ja miten sitä voisi hyödyntää.  

Tarvitaan oikenlaista tietoarkkitehtuuria ja analytiikkaosaamista

Dataa kuitenkin kertyy massoittain, ja datalla on arvoa. Asiantuntevan kumppanin avulla dataan pohjautuva näkemys liiketoiminnan tilasta ja kehityskohteista on saavutettavissa helposti. Usein organisaation omat resurssit eivät riitä, sillä optimaalinen tulos syntyy IT-arkkitehtuurin ja data-analytiikkaosaamisen yhdistelmästä.

81 % yrityksistä ei ole ymmärrystä tekoälyn kehittämiseen vaadittavasta datasta tai datalähteistä

80 % datasta on saavuttamattomissa, siiloissa ja siksi epäluotettavaa ja analysoimatonta

(IBM)

Herman IT, Bilot ja IBM auttavat tiivistämään arvoa datasta

AI needs IA – eli tekoäly tarvitsee taakseen oikenalaisen tietoarkkitehtuurin. Eikä aina tarvitse puhua edes tekoälystä, datan hyödyntämisellä voidaan tarkoittaa myös jalostuneempaa analytiikkaa, automaatiota ja kokonaisvaltaisempaa näkemystä. Tuotamme yhdessä palveluna data-analytiikan käyttöönoton palvelua, jossa Herman IT:n rooli on vastata tietoinfrastuktuurista ja IBM:n kehittämästä data-analytiikka alustasta ja Bilot käyttää asiantuntemustaan datan jalostamiseksi

Uutiset, kampanjat ja blogit sähköpostiisi

  • Tietosuojaseloste

Datan hyödyntäminen alkaa liiketoiminnallisen tarpeen tunnistamisesta

Datajohtoista näkemystä liiketoimintasi kehittämiseksi – palveluna

Tietoarkkitehtuuri rakentuu liiketoiminnan tarpeista

Suurin haaste datan hyödyntämisen tiellä ovat lukuisat liiketoiminnassa tarvittavat järjestelmät, joihin data siiloutuu eikä yhtenäistä, selkeää näkymää yrityksen tilaan ja mahdollisuuksiin synny.

Tietoarkkitehtuurin tehtävä on tukea liiketoiminnan tavoitteita mahdollistamalla datan notkea ja kokonaisvaltainen hyödyntäminen. Herman IT:n ja Bilotin  ja IBM:n yhdessä tuottamassa Data-analytiikkapalvelussa tietoarkkitehtuurin pohjana hyödynnettään Herman IT:n konesaliin asennettua, äärimmäisen tietoturvallista analytiikka-alustaa (IBM Cloud Pak for Data), jonka avulla asiakkaan siilodata saadaan koottua tarkoituksenmukaisella tavalla analysoitavaksi, kaikista eri lähteistään.

Lue lisää!

Näkemystä datasta ja muutoksen jalkauttaminen

Jos tietoarkkitehtuuri aiheuttaa haasteita, on yrityksissä usein puutteita myös data-analytiikan osaamisessa. Kumppanimme Bilot on jo pitkään tukenut mm. suuryrityksiä datastrategian luomisessa, datan analysoinnissa ja uusien liiketoimintamallien sekä kyvykkyyksien löytämisessä datajohtoisesti.

Palveluasiakkaamme saa lopputuloksena helposti ylläpidettävän datan hyödyntämisen mallin ja uutta näkemystä konkreettisien toimenpiteiden tekemiseksi ja muutosten jalkauttamiseksi.

Tutustu Bilotiin!

IBM Cloud Pak for Data

Katso Video!

 

IBM Cloud Pak® for Data is a fully-integrated data and AI platform that modernizes how businesses collect, organize and analyze data to infuse AI throughout their organizations. Cloud native by design, the platform unifies market-leading services spanning the entire analytics lifecycle. From data management, DataOps, governance, business analytics and automated AI, IBM Cloud Pak for Data helps eliminate the need for costly, and often competing, point solutions while providing the information architecture you need to implement AI successfully.

Lue lisää!

Yhteydenotto

  • Tietosuojaseloste
Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Data-analytiikka palveluna

81 %Yrityksistä ei ole ymmärrystä AI-kehittämiseen vaadittavasta datasta tai datalähteistä. 80 % datasta on saavuttamattomissa, siiloissa ja siksi epäluotettavaa ja analysoimatonta.

Lue lisää

Microsoft Office 365 -varmistuspalvelu

Tärkeä osa riskienhallintaa on, että Office 365 –palveluiden käytöstä syntyvä data turvataan erillisellä varmistuspalvelulla. Näin turvataan myös liiketoiminnan tai muun toiminnan jatkuvuus tilanteessa, jossa inhimillinen virhe, tietomurto tai vaikkapa haittaohjelma estävät alkuperäisen datan hyödyntämisen

Lue lisää

Jatkuvuuspalvelu

Olemme olleet liiketoiminnassa syntyvän ja tarvittavan datan turvaa turvaamisen asialla vuodesta 2012. Liiketoimintakriittisen datan katoaminen tai koko IT-ympäristön vikaantuminen voivat johtaa katastrofiin. Jatkuvuuspalvelumme varmistaa, ettei näin käy.

Lue lisää

Pilvi- ja kapasiteettipalvelut

Jaetun pilvipalvelun avulla saat skaalautuvan ja tietoturvallisen it-ympäristön ja samalla säästät – myös ympäristöä. Yksityinen pilvi sopii sinulle parhaiten, kun vaatimukset tietoturvalle ovat korkeat. Pilvipalvelut tuotetaan Kajaanissa sijaitsevasta konesalista, Herman IT vastaa alustojen ylläpidosta

Lue lisää